A politikus pénteken az alföldi településen tartott sajtótájékoztatóján - melyre maga is egy elektromos rollerrel érkezett - azt mondta, Hódmezővásárhely óriási város, csaknem 50 ezer hektár a közigazgatási területe, ezért nehéz megszervezni a közlekedést.
 
Jelentős változást hoz majd a tram-train elkészülte - a tervek szerint 2021 szeptemberére - amely félórás villamosúttal összeköti Hódmezővásárhely és Szeged belvárosát - közölte a polgármesterjelölt.
 
Grezsa István bejelentette, a tram-train környezetbarát beruházásához csatlakozva elektromosroller-rendszer kiépítését tervezi, amely elsősorban a fiatalabb korosztálynak lehet vonzó.
 
A politikus kifejtette, Európa egyik legolcsóbban működtethető elektromosroller-flottáját szeretné Hódmezővásárhelyen kialakítani. A városban több ponton elhelyezett eszközöket mobiltelefonos alkalmazás segítségével lehetne bérelni.
 
A teljes rendszer 2021 szeptemberétől működne, de a próbaüzem már jövőre elkezdődhetne - tudatta Grezsa István.
 
Hódmezővásárhely a kerékpárok városa, csaknem 70 ezer bicikli van a helybeliek tulajdonában. A rollereket nem a kerékpárok helyett, hanem azok mellett használnák - mondta a politikus.

A város kiválóan alkalmas az új szolgáltatás bevezetésére, hiszen belterületen 32 kilométer, külterületen 50 kilométer kerékpárút van, és a Modern városok program keretében további 117 kilométer építését tervezik - közölte a polgármesterjelölt.
 
A 14 évesnél idősebb érdeklődők 12 rollert hétfőtől ingyenesen kikölcsönözhetik a polgármesterjelölt irodájában.